II. KÖTET - Irányelvek

Általános ajánlások

Irányelv címe

Irányelv száma

Jelenlegi szövegváltozat hatályba lépése

A Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszer és alkalmazásának útmutatója

2-1/1969

 

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott termékek

Irányelv címe

Irányelv száma

Jelenlegi szövegváltozat hatályba lépése

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott mézfélék

2-100

 

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott egyes feldolgozott gyümölcstermékek

2-101

 

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott édesipari termékek

2-102

2012. január 13

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sütőipari termékek

2-103

2012. május 30.

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott tejtermékek

2-104

2012. március 30.

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott kézműves tejtermékek

2-105

2014.február 21.

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sörök

2-106

2013. május 9.

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott gyümölcsborok

2-107

2013. május 28.

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott fűszerpaprika-őrlemények

2-108

2014. február 21.

Kézműves / kézmíves élelmiszerek általános jellemzői

2-109

2016. december 21.

Növényi részekből előállított élelmiszerek

Irányelv címe

Irányelv száma

Jelenlegi szövegváltozat hatályba lépése

Malomipari termékek

2-201

(régi szám: 2-61)

2020. március 6.

Fűszerpaprika-őrlemények

2-211

(régi szám: 2-8720)

2016. június 9.

Étolajok

2-221

(régi szám: 2-4211)

2016. június 9.

 

Melléklet

 

Kávé, kávékeverék, pótkávé és egyéb kávékészítmények

2-231

(régi szám: 2-86)

2019. április 30.

Egyes cukortermékek

2-241

(régi szám: 2-83)

 

Fő összetevőjében feldolgozott növényi részekből előállított élelmiszerek

Irányelv címe

Irányelv száma

Jelenlegi szövegváltozat hatályba lépése

Száraztészták

2-321

(régi szám: 2-85)

2020. március 6.

Édesipari termékek

2-84

 

Fő összetevőjében állati eredetű termékből előállított élelmiszerek

Irányelv címe

Irányelv száma

Jelenlegi szövegváltozat hatályba lépése

Jégkrém

2-401

(régi szám: 2-5210)

2019. április 30.

Tartósított termékek

Irányelv címe

Irányelv száma

Jelenlegi szövegváltozat hatályba lépése

Hőkezeléssel tartósított termékek

2-601

(régi szám: 2-33)

2016. június 9.

Vízelvonással tartósított termékek

2-602

(régi szám: 2-33)

2013. május 28.

Savanyúságok

2-603

(régi szám: 2-33)

2013. május 28.

Egyes gyorsfagyasztott termékek

2-604

(régi szám: 2-33)

2013. május 28.

Szeszesitalok

Irányelv címe

Irányelv száma

Jelenlegi szövegváltozat hatályba lépése

Gyümölcsbor alapú alkoholos italok

2-701

(régi szám: 2-94)

2017. június 23.

Sör

2-702

(régi szám: 2-94; 2-96)

2013. május 9.

Gyümölcsborok

2-703

2016. december 15.

Almabor

2-703/1

2016. december 15.

Körtebor

2-703/2

2016. december 15.

Ribizlibor

2-703/3

2016. december 15.

Szilvabor

2-703/4

2016. december 15.

Meggybor

2-703/5

2016. december 15.