Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár dr. Nobilis Márton Pál


                                     

                                                                             

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár dr. Felkai Beáta Olga


                                                                                            

Az államtitkárságon belül a feladatokat két főosztály látja el: Élelmiszergazdasági és -minőségpolitikai Főosztály és Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály


Az Élelmiszergazdasági és -minőségpolitikai Főosztály az élelmiszerágazat kormányzati képviseletét látja el. Tevékenységének legfontosabb célja, hogy a hazai élelmiszer-feldolgozás stratégiai jelentőségét megerősítse, s olyan összhangot teremtsen a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a kereskedelem között, amely kiemelkedő minőségű, versenyképes termékekkel képes ellátni a hazai és a külföldi fogyasztókat. A főosztály legfontosabb feladatai elsősorban az élelmiszer előállítással és kereskedelemmel összefüggő kormányzati feladatok ellátása, illetve az élelmiszerágazat stratégiájának formálása és megvalósítása.


Főosztályvezető: Simon Erika


Az Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály az országos főállatorvos hivatali feladatainak koordinálása mellett a következő néhány szakterület teljes körű tevékenységét látja el: nemzetközi kereskedelem, nemzetközi és EU kapcsolattartás, állategészségügy, állatvédelem, növény-egészségügy, növényvédelem, növényi termékek, parlagfű probléma és ökológiai gazdálkodás. Ezeken túl teljes körű ellenőrzési és minősítési feladatokat végez a zöldség és gyümölcs, takarmányhigiénia, takarmánybiztonság és takarmányminőség, az élelmiszer-higiénia, élelmiszerbiztonság és a borminősítés területén. Egyúttal elkészíti a szakterületekhez tartozó jogszabályokat.

Főosztályvezető: Luigitschné Dr. Jánosi Eszter