Ebben a menüpontban az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos jogszabályok értelmezését segítő útmutatók találhatók.
Ebben a menüpontban az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos jogszabályok értelmezését segítő útmutatók találhatók.
Az Európai Bizottság által készített útmutató célja, hogy segítséget nyújtson az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjének és az illetékes hatóságoknak a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsoatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet alkalmazásához.
A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet értelmében 2016. december 13-tól valamennyi tagállamban kötelező lesz az élelmiszerek tápértékének feltüntetése. Az Európai Bizottság által készített útmutató célja, hogy segítséget nyújtson az élelmiszerek jelölésén feltüntetett tápértékek tűréshatárának megállapításához.
A dokumentum célja, hogy iránymutatást adjon a tagállamok ellenőrző hatóságai és élelmiszeripari vállalkozásai számára a tápértékjelölés vagy állítás megjelenítése során feltüntetett rosttartalom meghatározására szolgáló analitikai módszerekről.