Útmutatók az élelmiszerek jelöléséhez

Kérdések és válaszok a 1169/2011/EU rendelettel kapcsolatban

Az Európai Bizottság által készített útmutató célja, hogy segítséget nyújtson az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjének és az illetékes hatóságoknak a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsoatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet alkalmazásához.

Tovább a teljes cikkre

Útmutató a tápértékek tűréshatárának megállapításához

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet értelmében 2016. december 13-tól valamennyi tagállamban kötelező lesz az élelmiszerek tápértékének feltüntetése. Az Európai Bizottság által készített útmutató célja, hogy segítséget nyújtson az élelmiszerek jelölésén feltüntetett tápértékek tűréshatárának megállapításához.

Tovább a teljes cikkre

Útmutató a rosttartalom megállapításához

A dokumentum célja, hogy iránymutatást adjon a tagállamok ellenőrző hatóságai és élelmiszeripari vállalkozásai számára a tápértékjelölés vagy állítás megjelenítése során feltüntetett rosttartalom meghatározására szolgáló analitikai módszerekről.

Tovább a teljes cikkre

Segédlet az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló 36/2014. (XII.17.)FM rendelethez

Tovább a teljes cikkre

Segédlet a halászati és akvakultúra- termékek jelölésével kapcsolatosan

Tovább a teljes cikkre

Menü

Államtitkárságunk

Navigáció