Az Európai Bizottság által készített útmutató célja, hogy segítséget nyújtson az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjének és az illetékes hatóságoknak a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsoatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet alkalmazásához.

1. Kérdések és válaszok a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet alkalmazásával kapcsolatban FRISSÍTETT változat (2018. június 8.)

2. Kérdések és válaszok a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet alkalmazásával kapcsolatban (magyar fordítás) I. (2013. január 31.)

       Az útmutató angol nyelvű változata.

3. Kérdések és válaszok a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet  alkalmazásával kapcsolatban (angol nyelvű változat) II

4. EU Bizottsága által 2017. július 13-án publikált, allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok vagy termékek élelmiszerekben való jelenlétére vonatkozó tájékoztatásról szóló közlemény.

       A közlemény angol nyelvű változata.