Előírások

 

 

1-1-87/250

Az élelmiszerek alkoholtartalmának jelölése.
2006. 2. kiadás.
2009. kiad. Hatályba lépett 2009. november 27-től. Hatályon kívül helyezve 2014. december 13-tól a 1169/2011/EU rendelet kötelezővé válásával.

1-1-90/496

Az élelmiszerek tápértékének jelölése.
2008. Javítva a 2/2005. (I. 11.) FVM rendeletben meghatározott módosításokkal!
Javítva a 19/2007. (III. 29.) FVM rendeletben meghatározott módosításokkal!
Javítva a 117/2008. (IX. 5.) FVM rendeletben meghatározott módosításokkal!
2009. kiad. Hatályba lépett 2009. november 27-től. Hatályon kívül helyezve 2014. december 13-tól a 1169/2011/EU rendelet kötelezővé válásával.

1-2-19/1979

Az élelmiszer besugárzó létesítmények ajánlott működési szabályzata.

1-2-80/766

Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak vinil-klorid monomer tartalmának meghatározásáról.
Hatályos 2010. május 27-től!

1-2-81/432

Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagokból és tárgyakból az élelmiszerekbe kioldódó vinil-klorid mennyiségének meghatározásáról.
Hatályos 2010. május 27-től!

1-2-88/388

Az élelmiszerekben használható aromaanyagok és az előállításukra szolgáló nyersanyagok.
Hatályos 2011. január 20-ig!

1-2-94/35

Az élelmiszerekben használható édesítőszerekről.
Hatályos 2010. október 11-ig!

1-2-1999/2

Az élelmiszerek ionizáló energiával való kezelési szabályai. 2. kiad.




1-3-2001/110

Méz.
Hatályát vesztette 2009. november 27-én.

1-3-2001/110

Méz.
Hatályba lépett 2009. november 27-től.
Hatályát vesztette 2015. május 28-án.

1-3-2001/112

A gyümölcslevekről és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekről.

Módosítva: hatályba lépett 2009. november 27-től!

Hatályban volt 2011. január 1-ig.

1-3-2001/112

A gyümölcslevekről és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekről.
Hatályba lépett 2011. január 1-től.

Hatályát vesztette 2013 október 27-én.

1-3-2001/112

A gyümölcslevekről és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekről.
Hatályba lépett 2013. október 27-én.

Hatályát vesztette 2015. május 28-án.

1-2-2002/72

Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag tárgyakról.
Hatályos 2010. május 27-től!

1-3/14-1

A halászati- és akvakultúra-termékek tudományos neve és kereskedelmi megnevezéséről.
Hatályba lépett 2014. szeptember 26-tól.
Hatályát vesztette 2015. május 28-án.

1-3/51-1

Tejtermékek.
2008. 3. kiadás.

1-3/51-1

A tejtermékekről.
Módosítva: hatályba lépett 2010. április 28-tól, hatályát vesztette 2014. március 28-tól

1-3-89/108

A gyorsfagyasztott élelmiszerek.
2006. 2. kiadás.

1-2-94/35

Az élelmiszerekben használható édesítőszerekről.
Hatályát vesztette 2013. június 1-én.

1-2-94/36

Az élelmiszerekben használható színezékek.
Hatályát vesztette 2013. június 1-én.

1-2-95/2

Az élelmiszerekben használható adalékanyagok, az édesítőszerek és színezékek kivételével.
Hatályát vesztette 2013. június 1-én.

1-2-2008/60

Az élelmiszerekben használható édesítőszerek tisztasági követelményeiről.
Hatályát vesztette 2013. január 1-én.

1-2-2008/84

Az színezékeken és édesítőszereken kívüli egyéb élelmiszer adalékanyagok tisztasági követelményeiről.
Hatályát vesztette 2013. január 1-én.

1-2-2008/128

Az élelmiszerekben használható színezékek tisztasági követelményeiről.
Hatályát vesztette 2013. január 1-én.

1-3-76/621

Az étolajokban, zsírokban, valamint hozzáadott étolajat és zsírt tartalmazó élelmiszerekben megengedett erukasav-tartalomról.
Hatályát vesztette 2016. június 6-án.

A vonatkozó hatályos jogszabályokat a NÉBIH Élelmiszer Jogszabálygyűjtemény aktuális kiadásának III. fejezete tartalmazza.

1-3-81/1

Egyes kenyerek és péksütemények.

Hatályát vesztette 2017. június 23-án.