I. KÖTET - Előírások |
||
Előírás címe |
Jogszabály vonatkozó melléklete |
Hatályos |
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2015/2203 számú előírása az emberi fogyasztásra szánt kazeinekről és kazeinátokról |
Hatályos és kötelezően alkalmazandó: 2017. január 12-től |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/110 számú előírása a mézről |
2023. augusztus 11-től |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/112 számú előírása a gyümölcslevekről és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekről |
2015. május 28-tól |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/13-1 számú előírása a húskészítményekről és egyes előkészített húsokról |
2025. június 22-től, kötelezően alkalmazandó: 2026. július 1-jétől |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/19-1 számú előírása a tejtermékekről |
2021. október 2-tól, kötelezően alkalmazandó:2022. október 31-től |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-2009/32 számú előírása az élelmiszerek előállítása során felhasználható extrakciós oldószerekről |
2018.március 17-től |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-89/108 számú előírása a gyorsfagyasztott élelmiszerekről |
2010. április 28-tól |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-92/2 számú előírása a gyorsfagyasztott élelmiszerek hőmérsékletének hatósági ellenőrzésére vonatkozó mintavételi eljárásról és vizsgálati módszerről |
2010. április 28-tól |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-1999/4 számú előírása a kávé- és cikóriakivonatokról |
2010. április 28-tól |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2000/36 számú előírása az emberi fogyasztásra szánt kakaó- és csokoládétermékekről |
2010. április 28-tól |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/111 számú előírása az emberi fogyasztásra szánt egyes cukortermékekről |
2010. április 28-tól |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/113 számú előírása az emberi fogyasztásra szánt gyümölcsdzsem, zselé, marmelád és cukrozott gesztenyekrém termékekről |
2010. április 28-tól |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/114 számú előírása a részben vagy teljesen dehidratált, emberi fogyasztásra szánt, tartós tejtermékekről (Sűrített tej és tejpor) |
2010. április 28-tól |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-78/142 számú előírása az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő vinil-klorid monomert tartalmazó anyagokkal és tárgyakkal szemben támasztott minőségi követelményekről |
2010. május 27-től |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-84/500 számú előírása az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő kerámiatárgyakról |
2010. május 27-től |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-2007/42 számú előírása az élelmiszerrel rendeltetésszerűen |
2010. május 27-től |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/14-1 számú előírása a halászati- és akvakultúra-termékek tudományos nevéről és kereskedelmi megnevezéséről |
2018. március 17-től |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírása a sütőipari termékekről |
2016. december 22-től, kötelezően alkalmazandó: 2017. június 23-tól |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/17-1 számú előírása a hagyományőrző cukrászati termékekről |
2017. április 1-jétől. Kötelezően alkalmazandó: 2017. október 1-jétől |
|
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/18-1 számú előírása a füstölt fűszerpaprika-őrleményről |
2020. március 28-tól, kötelezően alkalmazandó: 2022. március 28-tól |