I. KÖTET - Előírások

Előírás címe

Előírás száma

Hatályos

Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő vinil-klorid monomert tartalmazó anyagokkal és tárgyakkal szemben támasztott minőségi követelményekről

1-2-78/142
 

2010. május 27-től

Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő kerámiatárgyakról

1-2-84/500

2010. május 27-től

Az élelmiszerrel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő regenerált cellulózfilmekről

1-2-2007/42

2010. május 27-től

Az élelmiszerek előállítása során felhasználható extrakciós oldószerekről

1-2-2009/32

2018.március 17-től

A húskészítményekről

1-3/13-1

2019. április 10-től, kötelezően alkalmazandó: 2019. április 10-től

halászati- és akvakultúra-termékek tudományos neve és kereskedelmi megnevezéséről

 1-3/14-1

 2018. március 17-től

Sütőipari termékekről

1-3/16-1

2016. december 22-től, kötelezően alkalmazandó: 2017. június 23-tól

A hagyományőrző cukrászati termékekről

1-3/17-1

2017. április 1-től. Kötelezően alkalmazandó: 2017. október 1-től

A füstölt fűszerpaprika-őrleményről

1-3/18-1

2020. március 28-től, kötelezően alkalmazandó: 2022. március 28-től

A tejtermékekről

  1-3/19-1  

 2021. október  2-től, kötelezően alkalmazandó:2022. október 31-től

A gyorsfagyasztott élelmiszerekről

1-3-89/108

2010. április 28-tól

A gyorsfagyasztott élelmiszerek hőmérsékletének hivatalos ellenőrzésére vonatkozó mintavételi eljárásról és vizsgálati módszerről

1-3-92/2

2010. április 28-tól

A kávé- és cikóriakivonatokról

1-3-1999/4

2010. április 28-tól

Az emberi fogyasztásra szánt kakaó- és csokoládétermékekről

1-3-2000/36

2010. április 28-tól

A mézről

1-3-2001/110

 2023. augusztus 11-től

Az emberi fogyasztásra szánt egyes cukortermékekről

1-3-2001/111

2010. április 28-tól

gyümölcslevekről és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekről

1-3-2001/112

 2015. május 28-tól

Az emberi fogyasztásra szánt gyümölcsdzsem, zselé, marmelád és cukrozott gesztenyekrém termékekről

1-3-2001/113

2010. április 28-tól

A részben vagy teljesen dehidratált, emberi fogyasztásra szánt, tartós tejtermékekről (Sűrített tej és tejpor.)

1-3-2001/114

 2010. április 28-tól

Az emberi fogyasztásra szánt kazeinekről és kazeinátokról

1-3-2015/2203

Hatályos és kötelezően alkalmazandó: 2017. január 12-től