| 
 I. KÖTET - Előírások  | 
||
| 
 Előírás címe  | 
 Jogszabály vonatkozó melléklete  | 
 Hatályos  | 
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2015/2203 számú előírása az emberi fogyasztásra szánt kazeinekről és kazeinátokról  | 
 Hatályos és kötelezően alkalmazandó: 2017. január 12-től  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/110 számú előírása a mézről  | 
 2023. augusztus 11-től  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/112 számú előírása a gyümölcslevekről és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekről  | 
 2015. május 28-tól  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/13-1 számú előírása a húskészítményekről és egyes előkészített húsokról  | 
 2025. június 22-től, kötelezően alkalmazandó: 2026. július 1-jétől  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/19-1 számú előírása a tejtermékekről  | 
 2021. október 2-tól, kötelezően alkalmazandó:2022. október 31-től  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-2009/32 számú előírása az élelmiszerek előállítása során felhasználható extrakciós oldószerekről  | 
 2024. szeptember 1-től  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-89/108 számú előírása a gyorsfagyasztott élelmiszerekről  | 
 2010. április 28-tól  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-92/2 számú előírása a gyorsfagyasztott élelmiszerek hőmérsékletének hatósági ellenőrzésére vonatkozó mintavételi eljárásról és vizsgálati módszerről  | 
 2010. április 28-tól  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-1999/4 számú előírása a kávé- és cikóriakivonatokról  | 
 2010. április 28-tól  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2000/36 számú előírása az emberi fogyasztásra szánt kakaó- és csokoládétermékekről  | 
 2010. április 28-tól  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/111 számú előírása az emberi fogyasztásra szánt egyes cukortermékekről  | 
 2010. április 28-tól  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/113 számú előírása az emberi fogyasztásra szánt gyümölcsdzsem, zselé, marmelád és cukrozott gesztenyekrém termékekről  | 
 2010. április 28-tól  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/114 számú előírása a részben vagy teljesen dehidratált, emberi fogyasztásra szánt, tartós tejtermékekről (Sűrített tej és tejpor)  | 
 2010. április 28-tól  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-78/142 számú előírása az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő vinil-klorid monomert tartalmazó anyagokkal és tárgyakkal szemben támasztott minőségi követelményekről  | 
 2010. május 27-től  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-84/500 számú előírása az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő kerámiatárgyakról  | 
 2010. május 27-től  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-2007/42 számú előírása az élelmiszerrel rendeltetésszerűen   | 
 2010. május 27-től  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/14-1 számú előírása a halászati- és akvakultúra-termékek tudományos nevéről és kereskedelmi megnevezéséről  | 
 2018. március 17-től  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírása a sütőipari termékekről  | 
 2016. december 22-től, kötelezően alkalmazandó: 2017. június 23-tól  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/17-1 számú előírása a hagyományőrző cukrászati termékekről  | 
 2017. április 1-jétől. Kötelezően alkalmazandó: 2017. október 1-jétől  | 
|
| 
 A Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/18-1 számú előírása a füstölt fűszerpaprika-őrleményről  | 
 2020. március 28-tól, kötelezően alkalmazandó: 2022. március 28-tól  | 
|