Államtitkárságunk

Növényvédelmi hírek, információk

2014. május 22. 12:36

Növényvédelem a minőségi élelmiszerért

A növényvédő-szer engedélyezés és felhasználás szabályozása az élelmiszerlánc-biztonság fontos tényezője – fogalmazott Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár az Európai és Földközi Tenger melléki országok Növényvédelmi Szervezetének (EPPO) 44. ülésén. A növényvédő-szerekkel foglakozó munkacsoport 15 országból érkező szakemberei Budapesten tartják háromnapos tanácskozásukat.

2014. április 30. 14:13

Megtartotta első ülését az új tagokkal kibővült Növényvédelmi Bizottság

A hatékony és környezetkímélő növényvédelmi technológiák elterjesztése érdekében megújult tagsággal működik tovább a VM Növényvédelmi Bizottsága.

2014. március 18. 15:05

Elfogadta a Kormány a 2013. évi parlagfű elleni védekezésről készült jelentést

A Kormány az elmúlt közel 4 évben megkezdte a parlagfű elleni védekezés feladatainak felülvizsgálatát, a megelőző évek tapasztalatait alapul véve kidolgozott egy komplex, parlagfű elleni védekezést segítő Akciótervet, mely a hatóság, a civil szervezetek, és a gazdálkodók véleményét is figyelembe véve foglalja össze a lakosságot érő pollenterhelés csökkentése érdekében szükséges intézkedéseket.

2013. június 13. 16:13

Ekészült a „Parlagfű kisokos”

Kisiskolásoknak készített ismeretterjesztő kiadványt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), amelyben a gyerekek az életkoruknak megfelelő, játékos formában kapnak információt a parlagfűről és az ellene való védekezésről. A foglalkoztató füzet a Vidékfejlesztési Minisztérium és a NÉBIH honlapjáról is letölthető.

2013. május 16. 8:23

Elkészült a Magyarországon engedélyezett növényvédő szerek hivatalos adatbázisa

A beérkezett észrevételek és javaslatok figyelembe vételével lezárult az engedélyezett növényvédő szerek hivatalos adatbázis keresőjének tesztelési időszaka. A mai naptól már az éles adatbázisban használható a kereső program. A készítményeket a képernyőn szereplő valamely (egy vagy több) szűrési feltétel alapján lehet megkeresni. A készítmény „törzskönyve” tartalmazza az engedély legfontosabb jellemzőit, ezen belül pedig letölthető maga az engedélyokirat, illetve annak módosításai.

2013. április 16. 11:12

A Föld Napja

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának Tanakajdi Talajvédelmi Laboratóriuma 2013. április 22.-én nyílt napot rendez a Föld Napja alkalmából. A rendezvényen jejen lesz Dr. Kardeván Endre
élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár is.

A MTA felhívása az 59. Növényvédelmi Tudományos Napokra

Az MTA Agrártudományok Osztályának Növényvédelmi Bizottsága, valamint a Magyar NövényvédelmiTársaság együttműködve a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályával, megrendezi az „59. NÖVÉNYVÉDELMI TUDOMÁNYOS NAPOK" -at 2013. február 19.-én . A rendezvényen részt vesz Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár is.