Az élelmiszeripar területén végzett kiemelkedő elméleti, gyakorlati és tudományos tevékenység elismeréséül Élelmiszerbiztonságért Díj adományozható:

  • a szakterület jelentős fejlődését szolgáló tudományos, kutatási, oktatási, fejlesztési, ellenőrzési tevékenységért;
  • a szakterület gyakorlati megvalósításában elért kiemelkedő tevékenységért, az élelmiszerláncban működő vállalkozásnál történt példaszerű alkalmazásért.
    Évente három díj adományozható, amelyet a földművelésügyi miniszter augusztus 20-a alkalmából ad át.

A 2020. évi Élelmiszerbiztonságért Díj pályázati felhívása INNEN letölthető.

2018-ban Élelmiszerbiztonságért díjban részesült:

  • HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt.

2017-ben Élelmiszerbiztonságért Díjban részesült:

  • Tranzit Food Kft.

2015-ben Élelmiszerbiztonságért Díjban részesült:

  • Tranzit-Food Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Kft.

2014-ben Élelmiszerbiztonságért Díjban részesült:

  • Dél-alföldi Kertészek Szövetkezete
  • BUSZESZ Élelmiszeripari Zrt.
  • AQARIUS-AQUA Kft.

2011-ben Élelmiszerbiztonságért Díjban részesült:

Csorbáné Dr. Makáry Anna
az MGSZH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Kecskeméti Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium laboratóriumi mérnöke, a mikotoxinok vizsgálata területén hosszú időn át végzett munkája, szakmai fórumok  rendezése területén kifejtett tevékenysége elismeréseként.

Dr. Gombos Zoltán
a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága megyei igazgató főállatorvosa, a fogyasztók védelme érdekében az élelmiszerbiztonság területén végzett munkája elismeréseként.

Szerencsi Bonbon Kft.
a magyar cukrászat  fejlesztéséért, a minőségi édességgyártás megvalósításáért.