A Szatmári Konzervgyár Kft. Szabolcs – Szatmár – Bereg megye keleti részén fekszik, Románia és Ukrajna szomszédságában. Geológiai adottságok – jó termőtalaj, klíma, stb. - és munkaerő szempontból kedvező az elhelyezkedése. A szűkebb régió illetve az észak-kelet alföldi térség kiemelkedő mezőgazdasági adottságai jelentik a konzervgyár termelésének biztos alapanyag bázisát. Mind társadalmi, mind gazdasági szempontot tekintve a régió meghatározó termelő egysége.

Fő termékcsoportunk: befőttek, különböző ízesítésű és kiszerelésű uborkák, savanyúságok, borsó- és kukoricakonzerv.

A jó minőségű termékekből széles termékskálát kínálunk, amelyek speciális tartósítószer-mentes, házias ízű termékek, és amelyek az egészséges táplálkozásra való nevelésen túl eleget tesznek az egyre nagyobb igényként megjelenő magasabb feldolgozottsági fokú, úgynevezett konyhakész termékek iránti keresletnek is.

Mit jelent a Szatmári Konzervgyár Kft. számára a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj.
Nagy megtiszteltetés, hogy a magyar élelmiszerágazat vezetése úgy ítélte meg, hogy a Szatmári Konzervgyár Kft. érdemes egy ilyen kitüntetésre és látja benne a fejlődés, és a hazai konzervipari hírnév erősítésének perspektíváját. Hisszük, hogy a díj nagyban hozzá fog járulni a hazai és nemzetközi partnereink megtartásához és piaci részesedésünk növeléséhez.
Célunk, hogy munkánkkal a nemzeti és az európai minőségi díjra is érdemessé váljunk.

Az önértékeléssel, olyan területeket is feltártunk, amelyekről azt hittük, hogy rendben vannak, az előírásoknak megfelelően működnek, ha csak azt az egy folyamatot, vagy a tevékenységünk azon szegmensét nézzük. De ha már, mint a gyár egész tevékenységét és működését vizsgáljuk, ezek gyenge pontok, amelyek, ha jelen pillanatban még nem, de holnap már a fejlődésünk gátjai lehetnek. Kifejezett szándékunk, hogy a pályázat által feltárt gyenge pontokra odafigyeljünk, kijavítsuk és ezzel vállalatunk egésze is, jobbá váljon, eredményesebben működjön és még nagyobb területet hódítson meg a hazai és nemzetközi piacból. Szándékunk, hogy az önértékelést évente elvégezzük, és annak tapasztalatait fejlődésünk érdekében hasznosítsuk.