A konferencia anyagai az előadás címére kattintva érhetők el.

 

A rendezvény időpontja: 2012. március 22. 14.00 óra

A rendezvény helyszíne: Vidékfejlesztési Minisztérium Budapest, Kossuth tér 11.  203-as tanácsterem

Program:

14.00 – 14.10     Megnyitó – Gyaraky Zoltán főosztályvezető, VM Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Dr. Kissné Dr. Horváth Ildikó főosztályvezető, NEFMI Egészségpolitikai Főosztály

14.10 – 14.30      Dr. Martos Éva főigazgató OÉTI: A transzzsírsav hatása az emberi egészségre

14.30 – 14.55     Folláth Györgyné ügyvezető igazgató ÉFOSZ - Bevezető gondolatok, Szöllősi Réka tanácsadó, ÉFOSZ: Egészség és versenyképesség – együtt vagy egymás ellen?

14.55 – 15.05     Bélai Krisztina főtitkár, Magyar Édességgyártók Szövetsége - A transzzsírsavtartalom korlátozásának hatásai az édesiparban

15.05 – 15.15   Werli József főtitkár, Pékszövetség - A transzzsírsavtartalom korlátozásának hatásai a sütőiparban -

15.15 -  15.30     Dr. Somogyi László docens, Corvinus Egyetem - A transzzsírsavak kiváltásának technológiai lehetőségei, korlátai az élelmiszeriparban

15.30 – 15.45     Dr. Szigeti Tamás igazgató, Wessling Hungary Kft. -  Transzzsírsavak az élelmiszerekben: tények és lehetőségek, különös tekintettel az ellenőrzés kérdéseire

15.45 –  Kérdések, válaszok, a program zárása