A rendelet öt mellékletet tartalmaz, amelyek közül a II. melléklet (Az élelmiszerekben használható élelmiszer-adalékanyagok uniós jegyzéke és azok felhasználási feltételei) és a III. melléklet (Az élelmiszer-adalékanyagokban, élelmiszerenzimekben és élelmiszer- aromákban felhasználható élelmiszer-adalékanyagok közösségi listája és felhasználási feltételeik) folyamatosan módosításra kerül az élelmiszer-vállalkozók által benyújtott engedélyezési kérelmek alapján. A módosítások a Bizottság végrehajtási rendeleteivel kerülnek beépítésre az adott mellékletekbe.
A rendelet V. mellélete tartalmazza azon élelmiszer-színezékek listáját, amelyek tekintetében az élelmiszerek címkézésének kiegészítő információkat („a színezék(ek) megnevezése vagy E-száma: a gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat”) kell tartalmazniuk.
A rendelet meghatározza az élelmiszer-adalékanyagok specifikációit (a származást, a tisztasági kritériumokat és más a beazonosításukhoz szükséges információkat tartalmazza), amelyek például az új gyártási körülmények, eljárások engedélyeztetési eljárásának eredményeképpen módosulhatnak.