Az élelmiszerbiztonság a termőföldön kezdődik

Publikálva: 2012. április 18.

A jó minőségű, egészséges és biztonságos élelmiszer-előállítás első feltétele a termékeny, káros anyagoktól mentes termőtalaj – fogalmazott Bognár Lajos helyettes államtitkár kedden, a Tanakajdon tartott regionális konferencián.

A Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságán – Az élelmiszerbiztonság a termőföldön kezdődik címmel – rendezett eseményt a tanakajdi talajvédelmi laboratórium szervezte.  A résztvevőket Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára egyebek mellett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tevékenységéről is tájékoztatta.

Szabó Levente, dr. Bognár Lajos, dr. Jordán László, dr. Németh Tamás

 A konferencián szó esett a biztonságos élelmiszer-előállítás követelményéről is. Mint ahogy azt a helyettes államtitkár kiemelte, hazánkban jó arányban találhatók jó minőségű és nagy termőképességű talajok, amelyek kifejezetten tiszták, így kiváló minőségű élelmiszerek előállítására alkalmasak.

A rendezvényen előadást tartó szakemberek egyetértettek abban: az élelmiszerbiztonság a termőföldön kezdődik. 

A konferenciáról összefoglaló anyag az alábbi linken található 3:23 és 6:11 között:

http://www.tvszombathely.hu/hirado/hirado---2012-aprilis-20    

Menü

Államtitkárságunk

Navigáció