Államtitkárság szervezete

Az Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárságot Zsigó Róbert irányítja.
Az államtitkárságon belül a feladatokat két főosztály látja el:
az Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály,
az Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.

Az Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály az országos főállatorvos hivatali feladatainak koordinálása mellett a következő néhány szakterület teljes körű tevékenységét látja el: nemzetközi kereskedelem, nemzetközi és EU kapcsolattartás, állategészségügy, állatvédelem, növény-egészségügy, növényvédelem, növényi termékek, parlagfű probléma és ökológiai gazdálkodás. Ezeken túl teljes körű ellenőrzési és minősítési feladatokat végez a zöldség és gyümölcs, takarmányhigiénia, takarmánybiztonság és takarmányminőség, az élelmiszer-higiénia, élelmiszerbiztonság és a borminősítés területén. Egyúttal elkészíti a szakterületekhez tartozó jogszabályokat.

Az Élelmiszer-feldolgozási Főosztály az élelmiszerágazat kormányzati képviseletét látja el. Tevékenységének legfontosabb célja, hogy a hazai élelmiszer-feldolgozás stratégiai jelentőségét megerősítse, s olyan összhangot teremtsen a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a kereskedelem között, amely kiemelkedő minőségű, versenyképes termékekkel képes ellátni a hazai és a külföldi fogyasztókat. A főosztály legfontosabb feladatai elsősorban az élelmiszer előállítással és kereskedelemmel összefüggő kormányzati feladatok ellátása, illetve az élelmiszerágazat stratégiájának formálása és megvalósítása.

Menü

Államtitkárságunk

Navigáció