A természet bőségét csak akkor tudjuk a hasznunkra fordítani, ha vannak olyan gazdálkodók, akik kellő körültekintéssel, szakértelemmel és alázattal dolgoznak azért, hogy asztalainkra kiváló minőségű ételek és italok kerülhessenek – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a Bácska Kincsei fesztiválon.

A Bácska Kincsei Természeti Napokat harmadik alkalommal rendezik meg. Az esemény célja, hogy a messziről érkezők és az ott élők egyaránt tudatosítsák, hogy mennyi mindenre lehetnek büszkék, milyen sok termelőjük van, akik szakértelmükkel és a természet iránti szeretetük, alázatuk minden tudásával öregbítik a térség hírnevét.

Fotó: AM

Zsigó Róbert hangsúlyozta, hogy az Agrárminisztérium kiemelten támogatja a kiváló minőségű hazai termékeket és üdvözöl minden olyan eseményt, mely közelebb hozza az embereket a jó minőségű magyar élelmiszerekhez. Az államtitkár leszögezte: az agrártárca továbbra is kiemelt feladatának tekinti a vidék és a vidéken dolgozó, mezőgazdaságból élő emberek támogatását.

A rendezvényen lesz szüreti felvonulás, lovaskocsi vezeti majd a menetet népi muzsikára. A Petőfi-szigeti rendezvénytéren a Borudvar faházaiban a Hajós- Bajai borvidék termelői kóstoltatják pincészetük büszkeségeit, míg a Mézudvarban mézvásár és mézkostoló fogadja az érdeklődőket. A vadászok és természetbarátok egyaránt örömmel járhatják a Turisztikai Központ kiállítóterét, hiszen ritka, hogy a belváros szívében is megtekinthetőek a Gemenci erdő kincsei egy kiállítás keretében.

(AM Sajtóiroda)