Hírek, események

A Nébih Zöld Számán jelenthetőek a méhpusztulási esetek

Publikálva: 2019. július 29.

Hamarosan megkezdődik a napraforgó virágzása, amikor is a méhészek gyakran tapasztalják a méhcsaládok gyengülését, pusztulását. A méhelhullási esetek hatékony és szakszerű kivizsgálása érdekében az Agrárminisztérium kéri, hogy a méhészek haladéktalanul jelentsék az eseteket a Nébih Zöld Számán (06-80/263-244).

Tovább a teljes cikkre

Hazánkban is növekszik a kekszek gyártása és fogyasztása

Publikálva: 2019. július 26.

Az Agrárminisztérium célja, hogy biztosítsa az élelmiszerek kiváló minőségét és visszaszorítsa a gyenge minőségű élelmiszerek piacát. Kiemelt szerepe van ebben a Magyar Élelmiszerkönyvnek, hiszen hiteles információkat nyújt és iránymutatást ad a gyártóknak és a fogyasztóknak egyaránt.

Tovább a teljes cikkre

A Bizottság is támogatja a hosszú távú élőállat szállításokra vonatkozó magyar intézkedéseket

Publikálva: 2019. július 17.

Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos a Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2019. július 15-i, brüsszeli ülésén üdvözölte azon tagállamok hatóságainak intézkedéseit, melyek az extrém nyári hőség során szigorítják a hosszú távú, rendszerint Törökországba irányuló élőállat szállítások feltételeit.

Tovább a teljes cikkre

Népszerű a Nemzeti Pálinkakiválóság Program

Publikálva: 2019. július 12.

A minőségi pálinka fogyasztása és népszerűsítése érdekben hozta létre az Agrárminisztérium a Nemzeti Pálinkakiválóság Programot – hangsúlyozta Felkai Beáta az Agrárminisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztályának vezetője a Márton és Lányai Pálinkafőzde ünnepi sajtótájékoztatóján.

Tovább a teljes cikkre

Szigorúbb büntetést kaphatnak az élelmiszerhamisítók

Publikálva: 2019. július 9.

Az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi az élelmiszerbiztonságot veszélyeztető személyekkel szembeni büntetőjogi fellépést.

Tovább a teljes cikkre

Elkészült a kiskereskedelmi élelmiszer-forgalmazás jó higiéniai gyakorlati útmutatója

Publikálva: 2019. július 3.

Négy szakágazat új jó higiéniai gyakorlati útmutatója (GHP) érhető el mától az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Tovább a teljes cikkre

Július elsejével indul a nyári szezonális ellenőrzés

Publikálva: 2019. július 2.

Megkezdődött a július 1-je és augusztus 20-a között már évek óta rendszeresen megszervezett nyári ellenőrzés sorozat. Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az akcióval kapcsolatban kiemelte, hogy idén fókuszba kerülnek a nyári fesztiválokon, vásárokon működő élelmiszerforgalmazó és vendéglátó létesítmények, valamint a mozgó egységek.

Tovább a teljes cikkre

Az egységes élelmiszerlánc a fogyasztók biztonságának alapja

Publikálva: 2019. június 21.

Az élelmiszerlánc elemei nem választhatók szét, kizárólag egységben garantálhatják a fogyasztók biztonságát, megalapozva a korszerű élelmiszerbiztonságot - jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának tanévzáró ünnepségén.

Tovább a teljes cikkre

Gyümölcspárlat bárhol készülhet, pálinka azonban Magyarországon, magyar gyümölcsből

Publikálva: 2019. június 20.

A minőségi forradalom a főzőmestereknek és a sikeres vállalkozásoknak köszönhető, hiszen a mennyiségi kihozatal helyett megmutatták, hogy a pálinka méltó vetélytársa lehet a legnemesebb italoknak - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Nemzeti Pálinkakiválóság Program díjátadó eseményen.

Tovább a teljes cikkre

A mezőgazdaság sikerágazata a szántóföldi növénytermesztés

Publikálva: 2019. június 17.

A szántóföldi növénytermesztés a magyar mezőgazdaság egyik sikerágazata, pozitívan járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez, és az elmúlt években számos történelmi rekordot is megdöntött- hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a XI. Bajai Gabona Partnerség Találkozón.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Államtitkárságunk

Navigáció