A Pápai Hús 1913 Kft. ma a magyar húsipar egyik legnagyobb vállalata. A cég közvetlen elődje, a városi közvágóhíd létesítése 1913-ban fejeződött be. A Pápai Hús 1913 Kft. jövőre, azaz 2013-ban ünnepli működésének 100. évfordulóját. Az alapítást követő években évi 7000-8000 db sertést vágtak, ma ez a szám meghaladja az évi 250 ezer állatot. Jelenlegi formájában, megváltozott tulajdonosi szerkezettel 2009 januárja óta működik a vállalat Pápai Hús 1913 Kft. néven. A működés eddigi három éve eredményes, jelenleg Pápa városának legnagyobb foglalkoztatója a cég.
A Pápai Hús 1913 Kft. fennállása óta mindig megpróbált a versenytársai előtt járni mind a termékek minőségében, mind a fejlesztésekben vagy a működési rendszerek felépítésében.  A vállalat a magyarországi húsipari cégek közül az elsők között, 1992-ben vezette be akkori minőségbiztosítási rendszerét. A Pápai Hús 1913 Kft 2005. áprilisában sikeresen megszerezte a nemzetközi IFS illetve BRC tanúsítványait ”HIGHER LEVEL” minősítéssel. A holland székhelyű tanúsító szervezet által megítélt legmagasabb szintű minőségi kategóriát a vállalat stabilan tartja immár hét éve. A Pápai Hús 1913 Kft. működése alatt nagyon sok díjat, elismerést gyűjtött be. Csak néhány példa az elmúlt időszak díjaiból, elismeréseiből:

2010:
- A Pápai Hús 1913 Kft. 2010. szeptemberében ”ÖT TANÚSÍTÁSI CIKLUSBAN ELÉRT KIEMELKEDŐ  EREDMÉNYÉÉRT” ARANYOKLEVÉL elismerést kapott a Magyar Szabványügyi Testülettől.
- A Pápai Hús 1913 Kft. díszoklevelet kapott annak igazolására, hogy 1998 óta használja a "Kiváló Magyar Élelmiszer" védjegyet.
- Szent György-Napi Agrárexpo Pápa, Élelmiszeripari feldolgozó I. díj
- Az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó, 2010. rendezvénysorozat keretében meghirdetett, a „világ és benne Magyarország” legjobb hús és húskészítményére versenyen, Füstölt májas és Kőrishegyi sonka termékünk kiemelkedő minőségével, biztonságával, és az élelmiszerlánc fenntarthatósága érdekében végzett tevékenységével elnyertük a FENNTARTHATÓ ÉLELMISZERLÁNC TERMÉK DÍJAT. (FÉLT)
- Minőségi Magyar Sertéshús védjegy (MMS) megszerzése

2011.
- Szent-György-Napi Agrárexpo Pápa,  Élelmiszeripari Nagydíj

- Bábolnai Sonkafesztivál Különleges kategóriában Különdíj (Hagyományos parasztsonka)
- Kiváló Magyar Élelmiszer:
Sült Prágai sonka
Pápai sült sonka szeletelt 100g
Kőrishegyi sonka
Fűszeres Kőrishegyi sonka
Pápai parasztlapocka
- OMÉK Élelmiszer Díj – Pápai extra sonka

2012.:
A Pápai Hús 1913 Kft., a Pápai márka képviselője igazi magyar márkának számít, minőségi, üzleti és fogyasztói szempontok alapján egyaránt. Ennek elismeréseként érdemesnek ítélték, hogy másodszor is elnyerje a MAGYAR BRANDS címet.

2012. március 13. MAGYAR AGRÁRGAZDASÁGI MINŐSÉG DÍJ

Nagy büszkeség a Pápai Hús 1913 Kft. számára az elnyert MAMD díj, hiszen igazolja az eddig megtett út helyességét. Igazolja a Pápai Hús 1913 Kft. vezetőségének legfontosabb célkitűzését, mely szerint a cég jó hírének fenntartása és növelése érdekében a vevők által elvárt megbízható biztonságú és minőségű terméket kell gyártani. Az élelmiszer előállítás bizalmi kérdés, a bizalom fokozása érdekében pedig a fogyasztók elvárásait, a törvényi szabályozást, az élelmiszerbiztonsági, higiéniai, környezetvédelmi szabályok betartását, a környezettel, társadalommal szembeni felelősséget, továbbá a fogyasztókkal, partnerekkel szembeni etikai, erkölcsi normákat be kell tartani. Ezen célok eléréséhez az elnyert MAGYAR AGRÁRGAZDASÁGI MINŐSÉG DÍJ pedig erős segítséget fog nyújtani.