A környezettudatosságé volt a főszerep március 23-án Baján. A Földművelésügyi Minisztérium péntek délelőtti „Gazdálkodj okosan a hulladékkal!” című zöldkonferenciáján szakemberek tájékoztattak arról, hogyan tehetjük a környezetünket élhetőbbé a mindennapok során.

Az elméletet a délutáni órákban gyakorlat követte, az egyik helyi sportiskola diákjai játékos formában ismerhették meg a környezettudatosság és a szelektív hulladékgyűjtés alapjait.

„Talán mára nem is kell különösebb magyarázat, hogy miért olyan fontos mindannyiunk számára a környezettudatosság – mondta előadásában Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője – Azért is lényeges a mai zöldkonferencia, mert igazán eredményesek akkor lehetünk, ha közös ügyünknek a pedagógusokon keresztül meg tudjuk nyerni a gyerekeket, rajtuk keresztül pedig a szülőket, és a családokat. Éppen ezért kívánok a mai napra hasznos előadásokat és jó tanulást mindnyájunknak!”

A zöldkonferenciát követően a Sugovica Sportiskolai Általános Iskolában következett az „Ötkukás játékok” című sportrendezvény, melynek elnevezése a hazánkban 5 felé szelektált (papír, műanyag, fém, színes és fehér üveg) hulladékra utal, célja pedig az volt, hogy a gyerekek játékos tanulva ismerkedhessenek meg a környezettudatos magatartással. A „Ki nevet a végén?” az „Ökotwister”, az „Interaktív szelektáló” segítségével megismerhették a hulladéktípusokat, és megtanulhatták azt is, hogy melyiket milyen színű gyűjtőedénybe kell dobni.

A rendezvényekre sokan voltak kíváncsiak, a diákok pedig nagy lelkesedéssel próbálták ki a környezettudatos, interaktív játékokat.

(FM Sajtóiroda)