A rendezvény célja a magyar alapanyagból készült termékek megmérettetése, népszerűsítése.

Fővédnök: dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter

Szakmai védnök: Wossala Rozina 

Nevezés: 2018. február 22 - március 20.

Időpont: 2018. március 22-23-24., Fő bírálati nap: március 23.

Helyszín: Lantos Borászat, Soltvadkert. 

A „Legjobb gyógynövényszörp”, a „Legjobb gyümölcsszörp”, a „2018-as Év Szörpje”, a „2018-as Év Lekvárja” és a „Bács-Kiskun Megye Szörpje”, valamint négy különdíj megválasztására kerül sor a nevezett szörpök és lekvárok között.

 A Bíráló Bizottság feladata a II. Nemzeti Szörp és Lekvárversenyre benevezett szörpök és lekvárok kategóriánkénti érzékszervi minősítése és küllemi, megjelenési bírálata.

A Bíráló Bizottság megfelelő kóstolási és bírálati gyakorlattal rendelkező szakemberekből áll. A felkért tagok 3-5 fős csoportokban a versenykiírásban megjelölt kategóriákban bírálnak a Magyar Élelmiszerkönyv és a Versenyszabályzat rendelkezése alapján.

Fajtánként 3 minta benyújtásával lehet nevezni.

Az eredményhirdetésre 2018. március 25-én a Duna-Tisza közi Agrár Expo társrendezvény keretében kerül sor, ahol a kistermelők tájékoztatására szakmai fórumot is tartanak.

A versenyre a www.nemzetiszorpverseny.hu oldalon keresztül vagy a fyxOEDrJhKr9lFmWYNNMjc3pvcnB2ZXJzZW55QGdtYWlsLmNvbQ== e-mail címre küldött kitöltött adatlappal és a nevezési díj befizetésének igazolásával lehet jelentkezni.

 A verseny helyszíne és a minták leadásának helye:  

Lantos Borászat

6230 Soltvadkert Szent István u 57.