IRÁNYELVEK

 

 

 

Új szám

Régi szám

 

00

 

 

Általános ajánlások

 

2-1/1969

2-1/1969

A Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszer és alkalmazásának útmutatója

 

 

 

 

02

 

 

Érzékszervi bírálat

 

 

 

 

Új szám

Régi szám

 

1

 

 

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott termékek

 

2-100

2-100

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott mézfélék

 

2-101

2-101

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott egyes feldolgozott gyümölcstermékek

 

2-102

2-102

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott édesipari termékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2012. január 13.

 

2-103

2-103

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sütőipari termékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2012. május 30.

 

2-104

2-104

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott tejtermékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2012. március 30.

 

2-105

2-105

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott kézműves tejtermékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2014. február 21. 

 

2-106

 

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sörök

 

 

 

Utolsó módosítás: 2013. május 9.

 

2-107

 

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott gyümölcsborok

 

 

 

Utolsó módosítás: 2013. május 28.

 

2-108

 

Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott fűszerpaprika-őrlemények

 

 

 

Utolsó módosítás: 2014. február 21.

 

2-109

 

Kézműves / kézmíves élelmiszerek általános jellemzői

 

 

 

Utolsó módosítás: 2016. december 21.

 

 

 

 

Új szám

Régi szám

 

2

 

 

Növényi részekből előállított élelmiszerek

 

20

2-61

Malomipari termékek

 

2-201

2-61

Malomipari termékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2016. júnus 9.

 

21

 

Fűszerek, gyógynövények

 

2-211

2-8720

Fűszerpaprika-őrlemények 

 

 

 

Utolsó módosítás: 2016. júnus 9.

 

2-212

 

Gyógynövények (kidolgozás alatt)

 

22

 

Olajok, zsírok

 

2-221

2-4211

Étolajok (2. kiadás) Utolsó módosítás: 2016. júnus 9.

 

 

 

Mellékletek

 

23

 

Kávé, pótkávé és egyéb kávékészítmények

 

2-231

2-86

Kávé, kávékeverék, pótkávé és egyéb kávékészítmények

 

24

 

Cukortermékek

 

2-241

2-83

Egyes cukortermékek

 

 

 

 

Új szám

Régi szám

 

3

 

 

Fő összetevőjében feldolgozott növényi részekből előállított élelmiszerek

 

30

2-81

Sütőipari termékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2012. október 25.

 

2-301

2-81

Kenyerek (kidolgozás alatt)

 

2-302

2-81

Vizes tésztából készült péksütemények (kidolgozás alatt)

 

2-303

2-81

Tejes tésztából készült péksütemények (kidolgozás alatt)

 

2-304

2-81

 Dúsított  tésztából készült péksütemények (kidolgozás alatt)

 

2-305

2-81

Tojással dúsított  tésztából készült péksütemények (kidolgozás alatt)

 

2-306

2-81

Omlós tésztából készült finom pékáruk (kidolgozás alatt)

 

2-307

2-81

Leveles tésztából készült finom pékáruk (kidolgozás alatt)

 

2-308

2-81

Morzsák (kidolgozás alatt)

 

31 

 

Cukrászati termékek

 

2-311

 

Hagyományőrző cukrászati termékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2017. március 29.

Hatályát veszti : 2017. október 1-től

 

32

 

Tésztafélék

 

2-321

2-85

Száraztészták

 

 

 

Utolsó módosítás: 2016. december 21.

 

33

2-84

Édesipari termékek

 

2-331

2-84

Cukorkák (kidolgozás alatt)

 

2-332

2-84

Kakaótartalmú és egyéb bevonómasszák és azokkal készült édesipari   készítmények (kidolgozás alatt)

 

2-333

2-84

Tartós édesipari lisztes készítmények (kidolgozás alatt)

 

2-334

2-84

Hagyományos édesipari termékek (kidolgozás alatt)

 

2-335

2-84

Fagylalt-, krém- és pudingporok és hasonló készítmények (kidolgozás alatt)

 

2-336

2-84

Egyéb édesipari termékek (kidolgozás alatt)

 

 

 

 

Új szám

Régi szám

 

4

 

 

Fő összetevőjében állati eredetű termékből előállított élelmiszerek

 

2-401

2-5210

Jégkrém 

 

 

 

 

5

 

 

Halak, haltermékek (kidolgozás alatt)

 

 

 

 

Új szám

Régi szám

 

6

 

2-33

Tartósított termékek

 

2-601

2-33

Hőkezeléssel tartósított termékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2016. június 9.

 

2-602

2-33

Vízelvonással tartósított termékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2013. május 28.

 

2-603

2-33

Savanyúságok

 

 

 

Utolsó módosítás: 2013. május 28.

 

2-604

2-33

Egyes gyorsfagyasztott termékek

 

 

 

Utolsó módosítás: 2013. május 28.

 

 

 

 

Új szám

Régi szám

 

7

 

 

Szeszesitalok

 

2-701

2-94

Gyümölcslikőrborok.

 

2-702

2-94

Sör 

 

 

2-96

Utolsó módosítás: 2013. május 9.

 

2-703

 

Gyümölcsborok

 

 

 

Utolsó módosítás: 2016. december 15.

 

2-703/1

 

Almabor

 

 

 

Hatályos: 2016. december 15-től

 

2-703/2

 

Körtebor

 

 

 

Hatályos: 2016. december 15-től

 

2-703/3

 

Ribizlibor

 

 

 

Hatályos: 2016. december 15-től

 

2-703/4

 

Szilvabor

 

 

 

Hatályos: 2016. december 15-től

 

2-703/5

 

Meggybor

 

 

 

Hatályos: 2016. december 15-től

 

 

 

 

Új szám

Régi szám

 

8

 

 

Egyéb, máshova nem sorolható termékek

 

2-801

 

Gombák