2018-ban is díjazták a legkiválóbb pálinkákat

Publikálva: 2018. június 29.

A Pálinka Országkóstoló célja összetett, jóval túlmutat azon, hogy pusztán minden évben tisztelegjünk az egyik legismertebb hungarikumunk előtt – mondta Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár az Agrárminisztérium (AM) és Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) közös eseményén.

A Pálinka Országkóstolót immár harmadik alkalommal rendezi meg az AM és a PNT. A verseny minőségét garantálja az is, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal borászati szakemberei valamennyi terméket alapos vizsgálatnak vetettek alá. Jelölési kérdésekben pedig szaktanáccsal segítették az előállítókat.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM

Zsigó Róbert kiemelte: az idei Pálinka Országkóstolóra 48 pálinkaháztól összesesen 309 tétel érkezett. Számunkra ez a bőség önmagában is jól mutatja a kereskedelmi pálinkafőzdék minőség iránti elhivatottságát, valamint a színes termékkínálatot.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM

Az agrártárca államtitkára emlékeztetett rá: megbecsülésünket fejezi ki az, a már hagyományosnak tekinthető gesztus is, hogy az Országkóstolón díjazott, kimagasló minőségű párlatokat a Pálinkakiválóságok Könyvében is közreadjuk. Ez a tetszetős kiadvány immár ötödik alkalommal készülhet el a minisztérium gondozásában, azzal a céllal, hogy a csodálatos pálinka-alkotásokat és a termelőket is megismertesse a fogyasztókkal. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a tavaly létrehozott pálinka weboldalon (palinka.gov.hu) számos, a témával kapcsolatos információ mellett a Pálinkakiválóságok Könyve is bárki számára hozzáférhető lesz elektronikus formában a kiadvány bemutatásával egy időben.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM

A 2018-as év díjazottjai ITT, az eseményen készült képek pedig az alábbi linken letölthetőek.

(AM Sajtóiroda)

Menü

Államtitkárságunk

Navigáció