Hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a magyar élelmiszerkönyvi szakmai nap.

Helyszín: Sas Center (V. ker. Sas u. 10-12.)
Időpont: 2013. április 23. (kedd) 10.00-től 14.00-ig

A rendezvény regisztrációhoz kötött!
A konferenciára történő jelentkezéseket a helyszín befogadóképességének és a megküldött regisztrációk sorrendjének figyelembevételével tudjuk elfogadni, melynek értelmében kizárólag a visszaigazolt regisztrációk lesznek érvényesek.

Jelentkezési határidő: 2013. április 19.

A szakmai nap tervezett témái:

1. Jogszabályi változások (gyümölcslé irányelv, jelölés, adalékanyagok,)
2. Az ágazat helyzete, tendenciák
3. Együttműködési megoldások az ágazatban:
termelő-gyártó, gyártó-kereskedő, termelő-kereskedő között
4. A gyümölcslé hatósági szemmel – vizsgálati tapasztalatok
5. Konzultációs lehetőség a magyar termék rendelettel kapcsolatban

Ennek a közös gondolkodásnak nagyon fontos szerepe van abban, hogy élő kapcsolat, visszacsatolás legyen a hatóság, a tudomány, a jogszabályalkotók, az érdekképviseleti szervek és az előállítók között.
Lehetőséget nyújt arra, hogy olyan párbeszéd alakuljon ki a különböző szereplők között, amelynek az eredménye a hatékonyabb szakmai munka.
A rendezvényre az eYvxw3mZhZWxlbG1pc3plci5oaXJsZXZlbEB2bS5nb3YuaHU= email-címen a meghívóhoz csatolt formanyomtatvány segítségével tud regisztrálni.
Várjuk kérdéseit, ötleteit, javaslatait a fenti email-címen!

A konferencián elhanzott előadsok anyagai:

Az élelmiszerekben felhasználható adalékanyagok Bizottság 1129/2011/EU rendelete - Kelemen Gábor

A gyümölcstől a gyümölcsléig – együttműködési megoldások - Csizmadia György

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet- Szegedyné Fricz Ágnes

Az ágazat helyzete, tendenciák a gyümölcslé, gyümölcsital és ásványvízfogyasztás alakulásában - Bikfalvi Istvánné

Változások a gyümölcslevek szabályozásában - Dömölki Marianna